Zorg bij jou en Happitech bundelen krachten voor betere thuismonitoring van hartritme-stoornissen

V.l.n.r. Daan Loonen, manager financiën Zorg bij jou, Siebren van der Kooij, directeur Zorg bij jou, Freek Baars, business developer Luscii, Frank Elion, Lead Happitech Nederland, Yosef Safi Harb, directeur Happitech, en Pieter de Bey, directeur Santeon en Zorg bij jou.

Zorg bij jou en Happitech kondigen vandaag een strategische samenwerking aan om de thuismonitoring van patiënten met atriumfibrilleren te verbeteren. Door deze samenwerking kunnen patiënten eenvoudig thuis hun hartritme controleren met behulp van hun smartphone. Happitech's innovatieve hartgezondheidstechnologie integreert in de Thuismeten app van Luscii. De nieuwe dienst is daarmee direct beschikbaar voor ruim 2.000 patiënten die al gebruik maken van Zorg bij jou thuismonitoring voor het zorgpad atriumfibrilleren.

"Deze samenwerking is een belangrijke stap om hartmonitoring voor patiënten gemakkelijker te maken," zegt Frank Elion, Lead Happitech Nederland. "Door onze technologie te combineren met het uitgebreide zorgnetwerk van Zorg bij jou, kunnen we meer patiënten bereiken die het monitoren van atriumfibrilleren thuis kunnen doen. "  

Siebren van der Kooij, directeur van Zorg bij jou, vult aan: "Met deze samenwerkingsafspraken breiden we onze dienstverlening verder uit. Patiënten kunnen straks nog gemakkelijker hun hartgezondheid in de gaten houden, zonder extra apparatuur. Dit sluit naadloos aan op onze visie om zorg daar te geven waar de behoefte is: digitaal en thuis als het kan, op locatie bij de zorgverlener als dat nodig is. Door met en voor meerdere ziekenhuizen deze afspraken te maken, houden we de zorg toegankelijk en betaalbaar."

Innovatieve hartmonitoring via smartphone

Happitech gebruikt een speciale techniek genaamd fotoplethysmografie (PPG) technologie en AI-algoritmen. PPG is een methode die zonder prikken of apparaten op de huid veranderingen in de bloedstroom kan meten. Bloed absorbeert licht en elke hartslag zorgt ervoor dat er bloed naar de vingertoppen stroomt. Door te meten hoeveel licht de vinger absorbeert, kan de technologie het hartritme bepalen.

De camera en flitser van elke iOS en Android smartphone kunnen de hartritmemeting uitvoeren. De patiënt krijgt gesproken instructies om de vingertop 60 tot 90 seconden op de cameralens te houden. Gedurende deze tijd wordt het hartritme gemeten. Vervolgens worden de metingen geanalyseerd en geïnterpreteerd door Happitech AI-algoritmen. Deze algoritmen kunnen klinisch gevalideerde metingen van hartslag, hartslagvariatie en atriumfibrilleren leveren.

Snelle uitrol en groeiambitie

In de eerste fase van de samenwerking richten de partijen zich op toepassing van Happitech binnen zoveel mogelijk ziekenhuizen die met Zorg bij jou samenwerken. De ambitie is om in deze ziekenhuizen Happitech AF thuismonitoring te gebruiken voor alle daarvoor in aanmerking komende zorgpaden.

Deze samenwerking markeert een volgende stap voor Zorg bij jou om een breed gedragen en toekomstbestendige dienst te realiseren.

Over Happitech

Happitech is een medisch technologiebedrijf dat ‘software as a medical device’ ontwikkelt op het gebied van hartgezondheid. Happitech streeft ernaar wereldwijd hartpatiënten te voorzien van laagdrempelige, schaalbare en goedkope detectie en monitoringoplossingen op het gebied van hartgezondheid met iets wat iedereen bij zich heeft: de telefoon. Happitech combineert fotoplethysmografie (PPG) technologie met klinisch gevalideerde AI-algoritmen om onregelmatigheden in het hart te detecteren. Samen met thuismonitoringsplatform Luscii is Happitech actief in de meerderheid van de cardiologie ziekenhuizen in Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam.

Over Luscii

Luscii is hét platform voor thuismonitoring voor ziekenhuizen, huisartsen en de regio. Met het Luscii-platform worden zorgprofessionals ondersteund om hun tijd te besteden aan de patiënten die dit het meest nodig hebben, terwijl zij meer regie krijgen over hun eigen gezondheid.

Over Zorg bij jou

Zorg bij jou biedt digitale zorgdiensten om hybride zorg mogelijk te maken: digitaal bij de patiënt als dat kan en op locatie bij de zorgverlener als dat nodig is. Het biedt een open platform waarvan zorgaanbieders op landelijke schaal gebruik kunnen maken. Zorg bij jou is een maatschappelijke organisatie die geen winst nastreeft.